Πίτσα με μανιτάρια & φρέσκα μυρωδικά

tronik-sintagi-pizza-me-mirodika

Υλικά

Για τη ζύμη

  • 500γρ αλεύρι τύπου 00
  • 300γρ χλιαρό νερό
  • 20γρ φρέσκια μαγιά
  • 1 κ.γ. μέλι
  • 1/2 κ.γ. αλάτι 2 κ.σ. ελαιόλαδο

Για τη γαρνιτούρα

  • 1 1/2 φλιτζάνι ανάμεικτα μανιτάρια σε φέτες
  • 1 κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο θυμάρι και ρίγανη
  • 1/4 κ.γ. συν 1 πρέζα αλάτι
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. φρέσκο χυμό λεμονιού
  • 3/4 φλιτζάνι γκούντα τριμμένη
  • 2/4 φλιτζάνι κατσικίσιο τυρί
  • 1 έως 2 κ.σ. ψιλοκομμένο σχοινόπρασο

Εκτέλεση

Ζύμη

Σε ένα μπολ βάζουμε το νερό, τη μαγιά, το μέλι, το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η μαγιά. Προσθέτουμε το αλεύρι, το αλάτι και ζυμώνουμε. Αφήνουμε να ξεκουραστεί για 45’. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 280οC.

Γαρνιτούρα

Κόψτε τα μανιτάρια σε φέτες. Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε τα μανιτάρια με 1 κ.σ. ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα μυρωδικά και 1/4 κ.γ. αλάτι και μαγειρεύουμε για περίπου 5 λεπτά, ανακατεύοντας περιστασιακά. Όταν τα μανιτάρια μαλακώσουν, χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού. Κατεβάζουμε από τη φωτιά. Παίρνουμε ταψί με λαδόκολλα, πασπαλίζουμε λίγο αλεύρι και απλώνουμε τη ζύμη σε στρόγγυλο σχήμα ομοιόμορφα. Την αλείφουμε με ένα λεπτό στρώμα ελαιόλαδου και στη συνέχεια απλώνουμε το τυρί γκούντα, τα μαγειρεμένα μανιτάρια και θρυμματίζουμε το κατσικίσιο τυρί. Ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν οι άκρες (5-7 λεπτά). Γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο σχοινόπρασο και με 1 πρέζα αλάτι. Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε αμέσως.

This is a staging environment